CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII UN LIDER BUN – LEADERSHIPUL EFICIENT

”Întrebați un grup de oameni de afaceri:

Ce face un lider eficient?” și veți auzi o mulțime de răspunsuri: gândește strategic, îi motivează pe ceilalți, stabilește o misiune, construiește o cultură.

Întrebați apoi: ”Ce ar trebui să facă un lider?

Dacă întrebați un grup experimentat, veți auzi răspunsul: treaba unui lider este să aibă rezultate. Dar cum?

Misterul legat de ceea ce pot și ar trebui să facă liderii pentru a obține performanța de la oamenii lor este străvechi. Cu toate acestea, leadershipul eficient lipsește multor oameni și organizații. Unul dintre motive este că, până nu demult, nicio cercetare cantitativă nu indicase cu exactitate comportamentele de leadership care produc rezultate pozitive.

Studiul realizat de firma de consultanță Hay/McBer, la care au participat 3871 directori executivi selectați aleatoriu dintr-o bază de date de peste 20 000 de directori din toată lumea, risipește, în mare măsură, misterul care înconjoară leadershipul eficient.

Cercetările au evidențiat șase tipuri diferite de leadership, izvorâte din componente diferite ale inteligenței emoționale. Luate separat, acestea au un impact direct și unic  atmosferei de lucru dintr-o companie, unitate economică sau echipă și, în consecință, asupra performanței financiare.

Care sunt cele șase tipuri de leadership?

Ce inseamna sa fii un lider bun

Orice om care conduce, este condus sau, cum este cazul  celor mai mulți dintre noi, se înscrie în ambele categorii, va rezona imediat cu fiecare dintre stiluri.

Liderii autoritari mobilizează oamenii în funcție de viziunea lor. Liderii sociabili creează legături emoționale și armonie între oameni. Liderii democratici construiesc consensul prin participare. Liderii competitivi se așteaptă la excelență și autonomie. Liderii sfătuitori îi ajută pe ceilalți să se dezvolte pe viitor. Liderii coercitivi cer să fie ascultați imediat.”

Daniel Goleman, ”Ce înseamnă să fii un lider bun”

Cititul e delicios! Citești conștient?

Laura – Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Inteligenta emotionala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.