CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII UN LIDER BUN – AUTOCONTROLUL (2)

”Impulsurile biologice ne determină emoțiile. Nu putem scăpa de ele, dar putem ajunge să le stăpânim. 

Autoreglarea, asemănătoare unei conversații continue cu noi înșine, este componenta inteligenței emoționale care ne eliberează din prizonieratul propriilor sentimente. 

De ce este atât de important autocontrolul pentru un lider?

În primul rând, oamenii care își pot controla sentimentele și impulsurile – adică oamenii rezonabili – sunt capabili să construiască în jurul lor un mediu caracterizat de încredere și corectitudine. Într-un astfel de mediu, relațiile politice și conflictele interne sunt reduse la minimum, iar productivitatea crește.

Oamenii talentați sunt atrași de companie și rămân fideli. Iar autocontrolul are efect asupra întregii echipe. 

Nimeni nu vrea să fie cunoscut ca irascibilul grupului când șefa este cunoscută pentru atitudinea ei calmă. Mai puține toane proaste la conducere înseamnă mai puține toane proaste în toată compania.

Aș dori să insist în susținerea importanței autocontrolului până la a spune că dezvoltă integritatea, care nu este numai o virtute personală, ci și un atu pentru organizație.

Multe din evenimentele neplăcute din interiorul companiilor sunt provocate de comportamentul impulsiv al angajaților.

Ce inseamna sa fii un lider bun

Semnele autocontrolului sunt ușor de identificat: înclinația spre reflecție și gândire, stare de confort în situații ambigue și schimbătoare, integritate – capacitatea de a spune ”nu” impulsurilor.

Dacă ați fi în căutare de lideri, cum ați deosebi oamenii motivați de dorința de a atinge succesul de cei motivați  recompensele exterioare?

Primul semn este pasiunea pentru munca în sine – acești oameni caută provocări interesante, adoră să învețe lucruri noi și se simt foarte mândri atunci când treaba lor este foarte bine făcută. 

Tot ei dau dovadă de o energie necontenită, utilizată pentru a îmbunătății în permanență lucrurile. 

Oamenii motivați de dorința de a atinge succesul au cel puțin 2 trăsături comune: ridică în permanență nivelul performanței și țin evidența rezultatelor.”

Daniel Goleman, ”Ce înseamnă să fii un lider bun”

Cititul e delicios! Citești conștient?

Laura – Brokerul de Carte

 

Acest articol a fost publicat în Inteligenta emotionala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.