EȘECURI DE SUCCES – DAN PASCU – Co-Founder Heme.ro

”…Știu doar că am intrat în antreprenoriat fără să am nicio idee despre ce vreau să fac, fără să am niște țeluri de atins și fără niciun business plan bine definit.

Tot ce îmi doream era să fac niște bani în plus, care să mă ajute să plătesc facturile. Nu aveam absolut nicio idee de business.

…Deși am pierdut mulți bani de-a lungul timpului și am avut multe afaceri în care am investit timp și bani fără să-mi recuperez nici măcar investiția inițială, cum au fost: o agenție de turism, o firmă de vânzare calculatoare, una de vânzare confecții aduse din afară, nu le-aș putea trata ca mari eșecuri.

Esecuri de succes

După ce am chibzuit ceva timp, mi-am dat seama că nu am avut un eșec mare și răsunător, nici măcar unul mare, mediu sau micuț de care să merite să povestesc, însă am avut zeci, sute sau chiar mii de eșecuri în fiecare zi a vieții mele, eșecuri ce m-au ajutat să învăț, să mă dezvolt și nu în ultimul rând m-au ajutat să fiu în fiecare zi o persoană mai bună.

Primul eșec a fost să nu citesc.

Al doilea eșec a fost să nu investesc în mine.

Al treilea eșec a fost să îmi fie frică.

Un alt eșec răsunător pentru mine a fost să nu gândesc pozitiv.

Un alt eșec de-al meu, dar pe care l-am întâlnit și la alte persoane, a fost să cred că voi fi mereu la fel.

Nu neapărat ultimul eșec este să nu ai un plan bine definit.

Un alt eșec important este să nu știi când să spui NU.”

DAN PASCU, Co-Founder Heme.ro

extras din volumul coordonat de Vlad Mocanu – ”Eșecuri de succes ale antreprenorilor români. 70 de povești despre eșec care să-ți inspire succesul.

 

Cititul e delicios! Citești?

Laura – Brokerul de Carte

Acest articol a fost publicat în Mentoring. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.