EȘECURI DE SUCCES – CATRINEL HAGIVRETA, CEO & Co-Founder MEDIjobs România

Esecuri de succes

”Eșecurile tind să ne transforme în niște animale rănite.

Ne frustrează și ne fac să oglindim aceste frustrări în oamenii pe care îi întâlnim.

Aceasta este rețeta spre eșecul definitiv.

Am învățat că diferența dintre cei care reușesc și cei care nu, este puterea de a învăța din greșeli, de a ni le asuma și șterge din memorie, astfel încât să ne putem privi în oglindă cu același entuziasm ca în ziua precedentă.

Dacă aș putea da timpul înapoi, aș vrea să am puterea să înțeleg mai devreme ceea ce știu astăzi. 

Aș fi făcut probabil mult mai mult bine oamenilor din jurul meu.

Pentru că, la final, despre asta este vorba. Despre a avea o contribuție cât mai valoroasă în viața altora.

Dacă ar fi să fac un top al celor mai importante sfaturi pentru un antreprenor la început de drum sau sfaturile pe care mi le dau mie însămi la început de zi, alegerile mele ar fi următoarele:

  1. Stabilește-ți un obiectiv clar definit al ”locului” unde îți dorești să ajungi. Ce vrei sa devii? Cum arată momentul acela ideal către care tinzi? Cum îți dorești să trăiești, să arăți, să vorbești, să impactezi viața oamenilor din jurul tău?
  2. Înțelege cât mai repede că un business sustenabil este acela care aduce valoare pozitivă în viața altor persoane. Când te întrebi cum poți să îți crești business-ul, întreabă-te de fapt, ”cum pot să aduc mai multă valoare clienților mei/cum îi pot ajuta mai mult?”  Vei vedea că vei avea o altă perspectivă.
  3. Fii concentrat și disciplinat. Odată ce știi ce îți dorești, trebuie să îți acorzi timp de a găsi moduri creative de a ajunge acolo. Cred cu tărie că multe afaceri eșuează pentru că nu petrecem destul timp să gândim asupra business-ului. Ne aruncăm în inbox și telefoane, mesaje pe chat și întâlniri și nu găsim timp pentru a gândi. Ceea ce îmi place să fac zilnic este să ajung la birou dimineața și să petrec 1-2 ore cu cea mai bună ceașcă de cafea, o foaie de hârtie în față și un pix și să mă gândesc la cel puțin 10 moduri în care îmi pot dezvolta afacerea.

Odată ce vei urma cele 3 sfaturi expuse mai sus, în cele din urmă, din păcate, vei descoperi că nu lucrurile pe care prietenii tăi sau restul lumii le fac te vor ajuta să ajungi unde dorești.”

Catrinel Hagivreta, CEO & Co-Founder MEDIjobs România

extras din volumul coordonat de Vlad Mocanu – ”Eșecuri de succes ale antreprenorilor români. 70 de povești despre eșec care să-ți inspire succesul.

Cititul e delicios! Citești?

Laura – Brokerul de Carte

Acest articol a fost publicat în Mentoring. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.