PUTERE NEMĂRGINITĂ – SECRETUL MODELĂRII

PUTERE NEMARGINITA

”Dacă reprezentările interioare şi fiziologia merg mână în mână pentru a crea starea din care se naşte comportamentul, atunci ce anume determină tipul specific de comporta-ment pe care îl adoptăm atunci când ne aflăm în acea stare?

Într-o stare de dragoste, cineva te va îmbrăţişa, pe când altcineva îţi va spune că te iubeşte.

Atunci când intrăm într-o stare, creierul nostru accesează mai multe posibilităţi de mani-festare comportamentală. Numărul acestor posibilităţi este determinat de modelele noastre luate din lumea încon-jurătoare.

Atunci când se înfurie, unii au un singur model major pentru felul cum trebuie să reacţioneze, aşa că izbucnesc aşa cum au învăţat urmărindu-i pe părinţii lor care făceau astfel.

Ori poate că au încercat altceva ce a dat rezultate, acel ceva fiind apoi stocat în memorie ca mod de a reacţiona pe viitor. 

Cu toţii avem viziuni asupra lumii înconjurătoare, modele care dau formă percepţiilor noastre în legătură cu aceasta. De la oamenii pe care îi cunoaştem şi din cărţile citite, din filme şi de la televizor, ne formăm o imagine despre lumea în care trăim şi despre posibilităţile pe care ni le oferă.

Ceea ce trebuie să facem ca să luăm model de la alţii este să aflăm ce crezuri anume i-au ajutat pe aceştia să-şi reprezinte lumea într-un fel care să le permită să treacă efectiv la fapte.

Trebuie să aflăm exact ce reprezentare dau ei propriei lor experienţe în legătură cu lumeaînconjurătoare. Ce imagini îşi proiectează ei în mintea lor? Ce-şi zic în sinea lor? Ce simt?

Încă o dată, dacă noi reproducem exact acele mesaje în corpul nostru, putem obţine rezultate asemănătoare. Acesta este tot secretul modelării.”

Anthony Robbins , ”Putere nemărginită” (cartea in format audio aici)

Cititul e delicios! Citești conștient?

Laura – Brokerul de Carte

 

Acest articol a fost publicat în Mentoring. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.