PUTERE NEMĂRGINITĂ – STĂRILE ȘI COMPORTAMENTUL

PUTERE NEMARGINITA

”O stare poate fi definită ca fiind totalitatea milioanelor de procese neurologice care se petrec în noi, cu alte cuvinte, totalitatea experienţelor la un anumit moment în timp. Majoritatea acestor stări se petrec fără nici un control conştient din partea noastră.

Vedem ceva şi reacţionăm la acel ceva intrând într-o stare anume. Poate fi o stare plină de orientare şi utilă sau una neorientată şi limitativă, dar cei mai mulţi dintre noi nu fac prea mare lucru ca s-o controleze.

Deosebirea dintre cei care nu reuşesc să-şi atingă scopurile în viaţă şi cei care reuşesc reprezintă deosebirea dintre cei care nu pot să se transpună într-o stare care să le spriji-ne scopurile şi cei care se transpun din plin într-o stare care îi sprijină în realizările lor.

Aproape tot ceea ce îşi doresc oamenii este o anume stare posibilă.

Faceţi o listă cu tot ce vă doriţi în viaţă.

Vreţi să aveţi parte de dragoste? Ei bine, dragostea reprezintă o stare, un sentiment sau o emoţie pe care ne-o semnalăm şi o simţim în noi pe baza anumitor stimuli din mediul înconjurător.

Poate că vă doriţi bani. Ei, poate că nu vă interesează să aveţi acele bucăţele de hârtie verde împodobite cu figuri ale diverselor personalităţi decedate.

Vreţi ceea ce înseamnă banii pentru voi: dragostea, încrederea, libertatea sau oricare alte stări credeţi voi că vă ajută să-i obţineţi. Deci cheia către dragoste, bucurie, către acea putere spre care tinde omul de ani şi ani – abilitatea de a-şi conduce viaţa – este abilitatea de a şti cum să-ţi stăpâneşti şi conduci stările.

Înţelegerea stării este secretul înţelegerii schimbării şi realizării desăvârşirii. Comportamentul nostru este rezultatul stării în care ne aflăm.

Anthony Robbins , ”Putere nemărginită” (cartea in format audio aici)

Dacă te gândești la tine, cât de conștient ești de stările tale de spirit pe parcursul unei zile? Le creezi conștient sau ești prizonierul lor? 🙂

Cititul e delicios! Citești conștient?

Laura – Brokerul de Carte

Acest articol a fost publicat în Mentoring. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.