PUTERE NEMĂRGINITĂ – MODELAREA

PUTERE NEMARGINITA

”Cei mai mari modelatori din lume sunt japonezii.

Ce se află oare dincolo de uluitorul miracol al economiei japoneze? Să fie oare un sclipitor spirit inovator? Câteodată.

Totuşi, dacă veţi cerceta istoria industriei din ultimele două decenii, veţi afla că foarte puţine dintre noile produse importante sau succese tehnologice au început în Japonia. Japonezii iau pur şi simplu idei şi produse care apar mai întâi la noi, orice de la maşini la
semiconductori şi, printr-o modelare meticuloasă, păstrează cele mai valoroase elemen-te, iar pe celelalte le îmbunătăţesc.

 Omul considerat ca fiind cel mai bogat din lume este Adnan Mohamad Khashoggi. Cum a ajuns să fie aşa? Simplu: a luat model de la Rockefeller, Morgan şi alţii de aceeaşi talie financiară. A citit despre ei tot ce a găsit, le-a studiat crezurile şi le-a modelat strategiile.

De ce a fost în stare W. Mitchell nu doar să supravieţuiască, dar să şi prospere după o experienţă atât de cutremurătoare pe care a putut-o trăi un om? Atunci când se afla în spital, prietenii lui i-au citit istorii despre oameni care depăşiseră mari obstacole. A avut astfel un model de reuşită, iar modelul pozitiv a fost mai puternic decât experienţa negativă pe care a trăit-o el.

Deosebirea dintre cei care reuşesc şi cei care eşuează nu stă în ceea ce au – ci în ceea
ce îşi aleg să vadă şi să întreprindă cu resursele lor şi cu experienţa lor de viaţă.

Prin acelaşi proces de modelare, am început şi eu să am rezultate imediate atât pentru mine cât şi pentru alţii. Am continuat să caut alte tipare de gândire şi acţiune care au dus la rezultate remarcabile într-o perioadă scurtă de timp. Am numit aceste tipare Tehnologii de performanţă optimă. Aceste strategii formează trunchiul acestei cărţi.

Dar aş vrea să lămuresc un lucru. Ţelul meu, rostul acestei cărţi în ceea ce vă priveşte este nu doar să stăpâniţi tiparele pe care vi le descriu. Ceea ce trebuie să faceţi este să vă dezvoltaţi propriile tipare, propriile strategii.”

Anthony Robbins , ”Putere nemărginită” (cartea in format audio aici)

 

Cititul e delicios! Citești conștient?

Laura – Brokerul de Carte

Acest articol a fost publicat în Mentoring. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.