Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul -Ritualul Trezirii Devreme

robin-sharma-si-calugarul-cu-ferrari-ul

Gasesti cartea aici

„- Cei mai multi dintre noi dormim mai mult decat avem nevoie. O persoana obisnuita se poate trezi dupa sase ore de somn si sa ramana perfect sanatoasa si vioaie.  Somnul nu e altceva decat un obicei si, la fel ca in cazul oricarui alt obicei, te poti antrena pentru a atinge rezultatul pe care il doresti.

– Dar daca ma trezesc mai devreme, ma simt epuizat, am spus.

– In primele zile te vei simti foarte obosit. Sunt perfect de acord cu asta. E posibil sa te simti astfel in prima saptamana in care te vei trezi mai devreme. Te rog sa o consideri o durere mica pe termen scurt pentru un castig  mare pe termen lung. Vei simti intotdeauna un disconfort atunci cand vei inaugura un obicei nou.

– Dar a ma trezi odata cu soarele suna extrem.

– De fapt, nu este. Exista putine lucruri mai naturale decat a te trezi odata cu gloria primelor raze de soare ale unei zile. 

-Hm..Si cum sa introduc acest ritual in rutina mea?

-Iata cateva trucuri rapide. Mai intai, nu uita niciodata ca importanta este calitatea, nu cantitatea somnului. Mai bine sase ore de somn profund, decat zece ore de somn tulburat. Ideea este sa oferi corpului odihna, astfel incat procesele sale naturale sa-ti poata repara si reface dimensiunea fizica redandu-i starea naturala de sanatate. Multe din obiceiurile inteleptilor se bazeaza pe principiul ca persoana trebuie sa se straduiasca pentru calitatea si nu pentru cantitatea somnului. De exemplu, Yogi Raman nu manca niciodata dupa ora 20:00. El spunea ca activitatea digestiva pe care ar induce-o ar perturba calitatea somnului.

-Da-mi voie sa te intreb, John. Ce faci seara, inainte de  a merge la culcare?

-Ma uit la stiri impreuna cu Jenny, la fel ca majoritatea celor pe care ii cunosc. 

-Perioada de zece minute dinainte de a adormi si cea de zece minute dupa ce te-ai trezit iti influenteaza profund mintea subconstienta.In aceste intervale ar trebui sa programezi in mintea ta doar gandurile cele mai inspiratoare si mai senine.

-Vorbesti de parca mintea ar fi un computer.

-Cam asa este – ce pui in ea, aceea obtii, dar si mai important este faptul ca tu esti programatorul. Determinand gandurile care patrund in minte,  determini in mod precis ce va iesi din ea. Deci, inainte de a merge la culcare nu te uita la stiri, nu te certa cu nimeni si nici nu analiza evenimentele zilei. Relaxeaza-te.”

Robin Sharma, Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” – (Gasesti cartea aici)

 

Ritualul Trezirii Devreme este unul din cele 10 ritualuri prezente in lucrarea lui Robin Sharma. Detaliile specifice sunt pe larg prezentate la pagina 146.

Cititul e delicios! Citesti?

Laura – Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Robin Sharma - Calugarul si Ferrari-ul". Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.