Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul –Scopurile

robin-sharma-si-calugarul-cu-ferrari-ul

Gasesti cartea aici

„Yogi Raman era un arcas expert, un adevarat maestru. Pentru a-si ilustra filosofia cu privire la importanta de a-ti stabili obiective clar definite in fiecare aspect al vietii tale si a-ti indeplini misiunea, mi-a oferit o demonstratie pe care n-o voi uita niciodata. 

Aproape de locul unde ne aflam era un stejar maiestuos. Inteleptul lua unul dintre trandafirii din ghirlanda pe care o purta de obicei si il plasa in centrul trunchiului. Apoi scoase trei obiecte din rucsacul urias care era tovarasul sau de calatorie cand se aventura in zone montane indepartate, asemenea celei pe care tocmai o vizitam.

Primul obiect era arcul sau favorit facut dintr-un lemn de santal parfumat si solid.

Al doilea obiect era o sageata.

Al treilea era o batista alba precum crinul – genul pe care obisnuiam sa-l port in buzunarul costumelor mele scumpe pentru a impresiona judecatorii si juratii.

Yogi Raman ii ceru atunci lui Julian sa-i lege batista la ochi astfel incat sa nu poata vedea nimic. (pag 98)

-Cat de departe sunt de trandafir? isi intreba Yogi Raman discipolul.

-O suta de picoare, estima Julien.

-M-ai observat vreodata cand exersam zilnic, acest stravechi sport al trasului cu arcul? intreba inteleptul, stiind foarte bine ce aveam sa raspund.

-Te-am vazut lovind ochiul unui bivol de la aproape 300 de picioare si nu-mi amintesc sa fi ratat vreodata de la aceasta distanta, observa Julien cu respect.

Atunci, cu ochii acoperiti de batista si cu picioarele bine infipte in pamant, invatatorul intinse arcul cu toata energia sa si elibera sageata tintind direct in trandafirul de pe copac. Sageata lovi stejarul urias cu un zgomot surd, ratand semnul la o distanta jenant de mare.

-Credeam ca urma sa-mi arati ceva mai mult din capacitatile tale, Yogi Raman. Ce s-a intamplat? 

-Am venit pana in acest loc izolat dintr-un singur motiv. Am incuvintat sa-ti revelez intreaga mea intelepciune lumeasca. Demonstratia de azi e menita sa sublinieze sfatul meu cu privire la importanta stabilirii obiectivelor bine definite in viata ta si la cunoasterea precisa a directiei in care te indrepti. (gasesti cartea aici)

Ceea ce tocmai ai vazut confirma principiul cel mai important pentru toti cei care cauta sa-si atinga scopurile si sa-si implineasca menirea vietii: nu vei reusi niciodata sa nimeresti o tinta pe care nu o poti vedea. Oamenii isi petrec intreaga viata visand sa devina mai fericiti; sa traiasca debordand de vitalitate si pasiune.

Totusi, ei nu realizeaza cat de important este sa-si aloce zece minute pe luna pentru a-si scrie scopurile si pentru a se gandi profund la semnificatia vietii lor, la Dharma lor. Stabilirea scopurilor iti va face viata magnifica. Lumea ta va deveni mai bogata, incantatoare si magica.

-Ce e atat de special in a lua o bucata de hartie si a-ti scrie scopurile? Cum poate un act atat de simplu sa genereze o schimbare atat de mare? am intrebat. „

Robin Sharma, „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” 

Am extras o parte din capitolul VIII –Aprinderea focului interior -pentru cititorii care intampina dificultati in realizarea unor obiective personale. Totul incepe cu stabilirea scopurilor.

Robin Sharma ne propune o varianta simpla in lucrarea lui.

 

Cititul e delicios! Citesti?

Laura -Brokerul de carte

 

 

Acest articol a fost publicat în Robin Sharma - Calugarul si Ferrari-ul". Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.