Rastignit intre cruci – Asta sa fie razbunarea ta!

rastignit-intre-cruci

„Vlad,

Soarta a facut ca tu si Radu sa ramaneti chezasie la turci. Poate ma urasti…Ar fi in firea lucrurilor. Ce fel de om e cel ce-si da copiii la straini? Nu peste mult timp, tu ai sa fii Voievod si atunci ai sa pricepi ca toti copiii Tarii sunt ai nostri. Daca nu ati fi plecat voi, turcii ar fi venit iarasi cu razboi aici si ar fi pierit mii de alti copii. Nu aveam voie sa fac altfel.

Scrisoarea asta ti-o va aduce cavalerul Mihnea; sa crezi tot ce-ti spune el. Boierii cei mari au tradat din nou si nu cred sa mai scap cu viata. Pe Stroe, Marcu si Ler am sa incerc sa-i fac sa scape. Imi va fi tare greu; pe cat sunt de viteji si vicleni, pe atat sunt de incapatanati. Acum nu mai e nimeni langa mine in afara de ei. Nici chiar ei nu se pot impotrivi unei armate intregi. Sa-i tin langa mine ar insemna sa-i omor fara rost.

Lui Mihnea i-am poruncit sa se prefaca tradator si sa ia legatura cu Danestii, iar atunci cand va sosi clipa, sa ma omoare cu mana lui. Altfel, nu va crede nimeni. Doar asa va putea sa mearga la turci si sa te gaseasca. Sa-l primesti langa tine, si sa-l cinstesti ca pe un frate mai mare!

Intr-o zi ai sa vii in Tara si ai sa-i gasesti pe ceilalti cavaleri. Sa stai chezasie in fata lor pentru Mihnea. Sa te increzi doar in ei si impreuna sa ridicati Tara. Sa te feresti de boierii cei mari si sa nu ai frica de turc!

Sa ai rabdare si grija de Radu, e prea micut sa priceapa cum e lumea.

Mircea, fratele tau, a murit. Ma duc si eu. Nu incerca sa te razbuni! Tu sa faci din Valahia o tara mandra si libera cu adevarat, asa cum a lasat-o bunicul tau, Voievodul Mircea Batranul. Asta sa fie razbunarea ta!

Dumnezeu sa te aiba in paza!

Vlad Basarab Dracul”

„Rastignit intre cruci”, Vasile Lupasc-Sfintes

Lucrarea d-lui Lupasc -Sfintes mi-a reamintit ca suntem azi, aici, datorita inaintasilor nostri. Depinde doar de noi ce va ramane in mintea copiilor nostri despre Vlad Draculea. Sa-l dam jos de pe socul vapirismului, macar in inima copiilor nostri.

Cititul e delicios! Citesti?

Laura – Brokerul de carte

 

Acest articol a fost publicat în Vlad Draculea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.