A vinde e omeneste – Trimiteti-va o scrisoare de respingere

Daniel Pink„Chiar si in epoca sms-urilor si a pozelor de pe Twitter, respingerea soseste adesea in forma unei coli cu antet, inserata intr-un plic de hartie. Nimanui nu-i place sa primeasca scrisori de respingere. Insa o modalitate de a reduce impactul acesteia si poate chiar de a-l evita in întregime este sa luati locul persoanei care va respinge, scriind scrisoarea dumneavoastra însiva.

Sa spunem ca sustineti un interviu pentru o noua slujba sau ca incercati sa obtineti bani de la un investitor. Acordati-va o ora si scrieti o scrisoare trimisa de persoana pe care încercati sa o convingeti, explicand de ce raspunsul sau este „Multumesc, dar nu sunt interesat.” Enumerati motivele pentru care va refuza. Si, bineinteles, includeti enervantele fraze – „In urma unei profunde evaluari….”, „Va informam cu regret…” sau „Am avut numerosi aplicanti calificati…”.

Cand veti citi scrisoarea, probabil veti rade. Odata ce respingerea capata forma scrisa, consecintele sale pot parea mult mai putin aspre. Mai important, articuland motivele pentru care ati fost respins, scrisoarea v-ar putea dezvalui puncte vulnerabile în ceea ce prezentati, la a caror imbunatatire puteti lucra ulterior.

Iar daca sunteti prea lenes(a) sa scrieti scrisoarea d-stra însiva, încercati Rejection Generator Project (http://ow.ly/cQ5rl).  Alegeti-va stilul preferat de repudiere, tastati-va adresa de email si în cateva minute veti primi bomba distrugatoare de visuri în inbox.”

Daniel Pink, „A vinde este omeneste” (cartea aici)

Cititul e delicios! Citesti?

Laura – Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Daniel Pink - A vinde e omeneste. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.