Atinge maiestria in leadership – Ce este un lider?

Atinge maiestria in leadership

„De cand am petrecut acea perioada in mijlocul inteleptilor, am inceput sa studiez cu seriozitate conceptul de lider. Majoritatea oamenilor, atunci cand aud despre leadership asociaza acest lucru doar cu domeniul afacerilor. Isi imagineaza directori de companii care isi motiveaza angajatii sa fie mai eficienti si mai daruiti viziunii marete asupra viitorului.

Inteleptii m-au invatat ca leadershipul este un concept mult mai cuprinzator.

A fi lider este de fapt o filozofie de viata.

Nu numai directorii executivi si managerii pot fi lideri, ci si un profesor sau un om de stiinta dedicat muncii sale, sau o mama plina de compasiune. Antrenorii sunt liderii echipelor sportive, in timp ce politicienii reprezinta liderii comunitatii. Si totul incepe din interior, de la autodisciplina de a te cunoaste si de a fi propriul tau stapan la intelegerea faptului ca esenta vietii tale rezida in a fi propriul tau lider.

Un om cu adevarat intelept urmareste sa devina lider nu doar al propriei sale afaceri, ci si al intregii sale vieti.

Asa ca, de cand m-am intors din muntii Himalaya, am continuat sa studiez viata lui Gandhi, un om despre care eu cred ca a fost unul dintre cei mai integri lideri care au binecuvantat vreodata prin prezenta lor acest pamant.

El a avut intelepciunea necesara pentru a-si conduce oamenii spre implinirea visului sau, dar a avut si curajul de a fi propriul sau stapan si de a ramane integru. Acest om este un model de lider intelept si eficient.

Intr-o zi, pe cand cobora dintr-un tren, lui Gandhi i-a cazut un pantof din picior, alunecand intre sine. Deoarece trenul se pusese deja in miscare, acesta nu a reusit sa-l recupereze, asa ca a facut ceva care i-a uimit pe tovarasii sai. Si-a dat jos si celalalt pantof, aruncandu-l langa primul. Tovarasii sai i-au cerut sa le explice de ce a facut aceasta. In timp ce mergea descult pe peron, el a zambit usor si le-a raspuns: „Acum, sarmanul om care va gasi pantoful intre sine va avea si perechea putand astfel sa o foloseasca.”

Gandhi era de asemenea plin de modestie, o calitate absolut necesara unui lider, daca ar fi sa stabilim o lista de calitati.”

Robin Sharma, „Atinge maiestria in leadership”

 

Cititul e delicios! Citesti?

Laura -Brokerul de carte

 

 

Acest articol a fost publicat în Robin Sharma - Calugarul si Ferrari-ul". Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.