Parinti straluciti, profesori fascinanti – Incotro se indreapta tineretul

Augusto Cury 2„Generatia noastra a vrut sa dea copiilor si tinerilor tot ce e mai bun. Am avut vise mari pentru ei. Am cautat sa le dam cele mai bune jucarii, haine, plimbari si scoli. Nu voiam ca ei sa umble prin ploaie, sa li se intample ceva pe strada, sa se raneasca cu jucariile facute in casa si sa treaca prin dificultatile prin care am trecut noi.

Am pus un televizor in sufragerie. Unii parinti, cu mai multe posibilitati, au luat cate un televizor si un calculator in camera fiecarui copil. Altii au umplut timpul copiilor lor cu multe activitati, inscriindu-i la cursuri de limbi straine, informatica, muzica.

Ati avut o intentie excelenta, doar ca nu stiati ca acesti copii aveau nevoie si de copilarie, aveau nevoie sa inventeze, sa infrunte riscuri, sa sufere deceptii, sa aiba timp de joaca si sa se bucure de viata.

Nu v-ati imaginat ce mult depind creativitatea, fericirea, indrazneala si sigurata adultului de matricele memoriei si de energia emotionala a copilului. Nu ati inteles ca televizorul, jucariile  cumparate, internetul si excesul de activitati blocau copilaria copiilor vostri.

Am creat pentru copii o lume artificiala si am platit scump pentru asta. Am creat o serie de consecinte in domeniul emotiilor, in amfiteatrul gandirii lor si in planul memoriei lor. sa vedem cateva din aceste consecinte.”

„Parinti straluciti, profesori fascinanti”, Augusto Cury

Pasiunea psihiatrului Augusto Cury pentru educatie, munca lui de o viata sintetizata intr-un limbaj extrem de accesibil, m-au cucerit. Parintii si educatorii, mod special, au obligatia sa se familiarizeze cu lucrarile lui Augusto Cury. Acei parinti si educatori care admit ca nu le stiu pe toate si care sunt motivati de iubirea pentru copiii lor, respectiv de datoria de dascal.

Cititul e delicios! Citesti?

Laura -Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Augusto Cury - EUL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.