Slefuitorul de diamante (3)

slefuitorul-de-diamante-invatatura-budista-despre-succesul-in-afaceri-si-in-viata

„Eu am constatat ca aproape toti indivizii care, cand sunt intrebati ce fac in timpul liber, raspund „in general, ma uit la televizor”, sunt angajati carora le lipseste inspiratia.

Cei care citesc multe carti (cu exceptia romanelor siropoase) sunt de cele mai multe ori foarte atenti si foarte creativi ca angajati.

Cei care scriu proza, dar mai ales cei care scriu poezii, au o imaginatie extraordinara si sunt capabili sa gaseasca foarte usor solutii originale la problemele cu care se confrunta.

Cei care isi dedica o buna parte din timpul liber unor activitati in beneficiul celorlalti sunt, dintre toti, cei mai stabili si mai creativi angajati. (cartea aici)

Trebuie sa subliniem ca, intr-o masura mult mai mare decat si-ar putea imagina cineva, este esential ca un director executiv sa aiba un fel de a doua viata – o pasiune secundara arzatoare, fie ca e vorba de scris, fotografie, sport sau voluntariat – ca sa poata contribui cu noi surse de creativitate.

Intotdeauna m-a uimit felul in care alte companii incercau sa stoarca de la sefii lor  cat mai mult din timpul lor liber, pentru ca apoi sa se mire cand vedeau ca sunt atat de obositi incat nu aveau niciodata idei noi sau ca nu intrau niciodata in contact cu nimic (in afara de acelasi birou din care nu mai ieseau).

„Slefuitorul de diamante – Invataturi budiste despre succesul in afaceri si in viata”, Geshe M. Roach si Lama Christie Mc Nally – (comanda cartea aici)

Cititul e delicios! 

Laura – Brokerul de carte

slefuitorul-de-diamante-invatatura-budista-despre-succesul-in-afaceri-si-in-viata

Acest articol a fost publicat în NLP -Slefuitorul de diamante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.