Copilul antreprenorului – Afacerea

„Pentru orice antreprenor afacerea pe care o fondeaza si o dezvolta reprezinta o parte foarte importanta din viata sa. Mai ales daca vorbim de acei antreprenori care incep prima afacere inainte de a-si intemeia o familie, asemanarea acestei afaceri cu propriul copil nu mai pare deloc exagerata.

In ceea ce ma priveste, am mers exact pe aceasta ruta, asa incat, imediat dupa terminarea facultatii (si cu multi ani inainte de a ma casatori si de a avea un copil), am infiintat prima mea afacere antreprenoriala, impreuna cu doi fosti colegi de facultate.

Opt ani mai tarziu am realizat un prim exit pentru mine ca antreprenor (…), un moment foarte emotionant pentru mine (…), deoarece afacerea aceea era deja o parte foarte importanta din viata mea: poate cea mai importanta, la acel moment. Partea buna a lucrurilor, in afara de aspectele care tin de realizarile materiale, a fost ca, eliberat din aceasta relatie destul de stransa si de exclusiva pe care o aveam cu afacerea, am reusit, la doar un an (…) distanta, sa ma casatoresc si sa am un copil (pe care, indiscutabil, il iubesc mai mult decat orice afacere din aceasta lume!!).

Asa ca, intr-un fel, simt asa cum simt multi antreprenori, in legatura cu afacerile lor, pentru ca am trecut personal prin aceste situatii, chiar de mai multe ori, pana in prezent.”

„Antreprenoriat” -Marius Ghenea

Poti comanda cartea si aici.

Revin cu recomandarea de a lectura aceasta carte, fie ca esti antreprenor al propriei afaceri, fie ca esti doar antreprenorul vietii tale.

Antreprenorul experimenteaza din punct de vedere emotional, prin construirea si dezvoltarea unei afaceri, emotii puternice.

Componenta emotionala a afacerii, pe tot parcursul ei, este foarte-foarte importanta, in opinia mea.

Din afara, in calitate de clienti sau de salariati, vedem preturi, produse, politici (comerciale, salariale, de comunicare etc).

Din interior, suntem creatori ai produselor, serviciilor, politicilor, preturilor etc.

Si emotiile din spatele lor?

Cand intelegi emotia din spatele unei decizii, intri intr-o spirala a educatiei emotionale. A ta si a celor asupra celor din jurul tau.

Gestionarea propriei afaceri implica si o gestionare a propriilor emotii.

Am inteles citind cartea „Antreprenoriat” importanta autoeducatiei emotionale, mai ales in calitate de antreprenor.

Sa reflectam la emotiile noastre si la felul in care ne sustin sau ne submineaza deciziile zilnice. Ca antreprenori ai vietilor noastre, in primul rand.

Cititul e delicios!

Laura -Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Antreprenoriat - Marius Ghenea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.