Intraprenoriat?

„La final, dar nu in cele din urma, trebuie sa discutam si despre un tip de antreprenoriat care ar trebui sa existe si sa fie sustinut in orice companie, dar mai ales in acele companii cu o structura corporatista. Pentru ca, de la Schumpeter incoace, teoria de business vorbeste pe buna dreptate despre „curgerea circulara” a bunurilor, produselor, serviciilor, in circuitul lor de pe piata, o curgere statica, in lipsa unor factori care a genereze schimbare, care sa puna aceasta curgere intr-o stare dinamica.

Iar dinamica economica este legata de antreprenoriat, pentru ca este legata de inovatie. Micile sau uneori marile schimbari pe care antreprenorii le realizeaza cu diverse modele noi de business, concepte, inovatii sau alte realizari antreprenoriale sunt cele care furnizeaza aceasta dinamica.”

„La Google, acest lucru se intampla printr-o multime de initiative interesante, dintre care poate cea mai valoroasa este aceea care ofera „20% din timpul de lucru pentru proiecte personale”.

Cu alte cuvinte, acolo angajatii pot si sunt chiar stimulati sa foloseasca o parte importanta din timpul de lucru pentru proiecte personale, ceea ce genereaza multe initiative antreprenoriale valoroase, pe care ulterior tot Google le fructifica.

Ce diferenta de atitudine fata de o corporatie clasica, in care majoritatea angajatilor oricum folosesc timpul de lucru si pentru rezolvarea unor chestiuni personale (si nu doar 20% din total, ci uneori mult mai mult), dar aceasta nu rezulta in vreun fel de avantaje pentru corporatie, ci doar in pierdere de timp si de eficienta.”

„Antreprenoriat”, Marius Ghenea

Poti sa o comanzi rapid aici

Am avut experienta unei corporatii in care ti se permitea sa inovezi.

Mediul de lucru care facilita diverse abordari specifice mai degraba antreprenorului din mine decat salariatului din mine, a avut o importanta extraordinara in dezvoltarea mea profesionala.

Ca salariati in corporatii, uitam de obiectivele noastre de invatare.

Nu reusim mereu sa apreciem mediul care incurajeaza inovatia de frica nerecunoasterii meritelor.

Da,  este greu sa te faci remarcat, dar ceea ce castigi dezvoltand antreprenorul din tine, nu iti poate lua nimeni. In schimb, inclusiv organizatia are de castigat.

Sa scoatem la lumina antreprenorul din noi.  Este nevoie de inovatie si schimbare. Sa citim.

Cititul e delicios!

Laura -Brokerul de carte

Acest articol a fost publicat în Antreprenoriat - Marius Ghenea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.